0723341792
 

עכשיו בפורטל בריאותיכאן, מחכים לשיחתכם. התקשרו אלינו, או השאירו פרטיכאם בטופס. אל תמתינו! 0723341792

ליצירת קשר עמנו, מלא/י את הטופס הבא:

*
*
*
*

האם פסיכולוג קליני יכול לתת תרופות?

האם פסיכולוג קליני יכול לתת תרופות?

פסיכולוג קליני בהחלט מוסמך לתת תרופות. השאלה זה אילו תרופות ועבור איזה מטופלים. הסוגיה שבכותרת קיבלה משנה תוקף בעקבות הגילויים של פליטי תכנית הראליטי של האח הגדול. חשוב להבין כי הפסיכולוג הקליני הוא רופא לכל דבר ועניין. כמו שרופא יודע לחבוש פצעים פיזיים, כך הפסיכולוגים בכלל ואלו הקליניים בפרט יודעים לחבוש פצעים נפשיים. אלא שבעוד הפצעים הפיזיים נעלמים לאחר מספר ימים ומשאירים צלקת יבשה שאיננה מפריעה לתפקוד היומי, הפצעים הנפשיים לעולם לא ממש נגלדים. הצלקת הנפשית מלווה את המטופלים לאורך כל ימי חייהם. תפקידו של הפסיכולוג זה לנסות ולסייע להם לסבול פחות ככל הניתן בגין אותה הצלקת.

התרופות שאותן מעניק הפסיכולוג הקליני ניתנות רק לאחר אבחון מעמיק של המטופל ובטח שלא כלאחר יד. אין דומה חבישת הפצעים הנפשיים לחבישה הפיזית של פצעים חיצוניים. מצב כמו שהתגלה באותה תכנית ריאליטי כמובן שאיננו תקין שכן חלוקת התקופות נעשתה ללא טיפול עומק במטופל כפי שניתן היה לצפות. גם לאחר שמעניקים תרופות פסיכיאטריות חשוב לעקוב אחר המטופל ולראות איך זה משפיע עליו. כיום גם יש את האינטרנט שמאפשר גישה למידע אודות התרופות השונות ומידת השפעתן הן לרעה והן לטובה.

מלבד מקרי הקיצון שבהם המטופל מאושפז במהלך נטילת התרופות, הרי שהרוב המכריע נוטל תרופות וממשיך לנהל את אורח חייו כרגיל. היות ולחלק מהתרופות יש השפעה על מצב הרוח של המטופל תמיד צריך להיות קשובים אליו כדי לוודא שהוא לא נופל לדיכאון. מי שחושש או מתלבט האם עצתו של הפסיכולוג לגבי נטילת תרופות אכן נכונה יכול תמיד לבקש לקבל חוות דעת נוספת. בנוסף גם צריך לוודא שמדובר בפסיכולוג קליני מוסמך ולא להסתפק רק בהכרזתו ככזה.